06307430876 műszaki vizsga, eredetvizsga, szervíz 06703314465

Teljeskörű vámügyintézés a Bázis Kontroll Kft-nél! Gyors, pontos, precíz!  KPM ügyintézés, honosítás!

A Bázis Kontroll Kft. rövid határidővel elintézi Önnek a külföldről behozott használt és új járművek, motorkerékpárok, autók egyedi forgalomba helyezéséthonosítását, műszaki vizsgáztatását, regisztrációs adó ügyintézését és az okmányirodát is, így Ön már tőlünk a magyar forgalmi engedélyt és a rendszámot a járműre felszerelve illetve a hatóság felé a súlyadót is bejelentve kapja meg az okmányokat.

A járműveket előzetesen átvizsgáljuk, hogy a Közlekedési Hatósági  műszaki vizsgán megfeleljenek, illetve hiba észrevétele esetén árajánlatot adunk annak kijavítására.                                        

 Közlekedési Hatósági  ÜGYINTÉZÉS  / első forgalomba helyezés, honosítás/

Kérem hívja   +36 30 743 0876 vagy a 06-70/331-4465 számot!

Regisztrációs adó

A külföldről behozott gépjárművekre is kötelező az eredetvizsgálat.

Magyarországon forgalomba helyezendő, külföldről behozott személygépkocsik, lakóautók és motorkerékpárok után regisztrációs adót kell fizetni. Az adó mértéke a gépjármű műszaki tulajdonságaitól, a környezetvédelmi osztályba sorolásától, valamint első forgalomba állításának időpontjától függ. A regisztrációs adóról a többször módosított 2003. évi CX. törvény rendelkezik. A regisztrációs adó mértéke a gépjármű forgalomba helyezésétől számított időtartam figyelembevételével csökken.

A gépjármű behozatala után első lépésként – mielőtt a vámhivatal elé kerül a regadó megfizetéséhez – el kell vinni a Nemzeti Közlekedés Hatósághoz , ahol megvizsgálják a gépjárművet, kiállítanak egy határozatot arról, hogy Magyarország területén forgalomba helyezhető és megállapítják a környezetvédelmi besorolást. A vámhivatal csak a Közlekedés Hatóság műszaki adatlapjával szabja ki a regadót, majd ezután lehet az okmányirodában rendszámot kiváltani és forgalomba helyezni a gépjárművet.

A  folyamat regisztrációs adó vámhivatali ügyintézés (VPID szám -közösségi adószám-kiváltással együtt)legvégül az okmányirodában forgalomba helyezéssel és rendszám kiváltással végződik.

2014 január 1-től már átírási díjat is kell fizetni, pontosan úgy, ahogy eddig a belföldön eladott autóknál.
 

A magyar biztosítást még az okmányirodai ügyintézés előtt meg kell kötni, ezt az okmányiroda már kéri. Ebben állunk rendelkezésére ,hogy  14 biztosító közül ki tudja választani az Önnek legmegfelelőbb legjobb díjjal rendelkező kötelező biztosítást. A biztosítás megkötéséért azonnal nem kell fizetni, a biztosító két héten belül küldi el az Ön által megadott címre a csekket ás a biztosítási kötvényt ,illetve ha átutalással fizet akkor a biztosító bankszámlaszámát.

 

A regisztrációs adó kiszámításához ajánljuk ezt a linket: kalkulatorlap.hu/regisztracios_ado_kalkulator.html
 

Az átírási költség kiszámításához kattintson erre  a linkre:kalkulatorlap.hu/atirasi_koltseg_kalkulator.html
 

Az ÁFA törvényhez kattintson ide: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300110.TV

A regadóhoz szükséges okmányok

  • Cég esetében: cégkivonat,aláírási címpéldány, megbízás részünkre
  • magánszemély estében:személyi igazolvány, lakcím kártya, adóigazolvány, megbízás részünkre
  • külföldi számla, ha a jármű cégtől vásárolt, ezen kívül adás-vételi szerződés, mely kétnyelvű, az egyik magyar /eredeti példány/
  • külföldi forgalmi engedély
  • törzslap
  • jármű műszaki adatlap (magyarországi vizsgalap a Közlekedési Hatóságtól)
  • vámpapír (Európai Unión kívülről hozott autók esetében)
  • VPID szám a vámhivatal által kiadott azonosítószám,ami a regadóhoz elengedhetetlen, kérésére elintézzük.

Ha valamely okmány ezek közül hiányzik az alábbi a teendő:

Nincs vagy nem eredeti a külföldi forgalmi  -  külföldi körözést / MGA/kell kérni az okmányirodában illetve ebben az esetben eredetiségvizsgálatot kell végezni a járművön

VÁM és ÁFA

Az EU-n kívülről hozott gépjármű esetében nem csak regisztrációs adót kell fizetni, hanem vámkezelni kell, így vámot és ÁFA-t . Ebben az esetben is szükséges a vásárláskor kiállított számla vagy adás-vételi szerződés, forgalmi, törzskönyv.

Az okmányirodában azonban, mielőtt forgalomba helyezik a gépjárművet, származási vizsgálatot indítanak, ami azt jelenti, hogy megkeresik azt a külföldi hatóságot, amely országból érkezik a gépjármű. Ez a folyamat több hétbe is telhet, addig a gépjármű nem kaphat végleges rendszámot. A származási vizsgálat célszerű minél hamarább megindítani. Van lehetőség a származási vizsgálat idejére ideiglenes (E -s) rendszámot kérni, így a gépjármű részt vehet a közúti forgalomban.

EU tagállamból hozott gépjármű, ÁFA

Ebben az esetben Magyarországon nem kell vámot fizetni a gépjárműre. Azonban regisztrációs adót igen, illetve ÁFA-t, amennyiben új a gépjármű.

Új gépjárműnek számít a 6 hónapos kort meg nem haladó és  6000 km-t el nem érő gépjármű.

Regisztrációs adó kiszámítása

Gépjárművek regisztrációs adójának kiszámítása a hengerűrtartalomtól, az első forgalomba helyezés dátumától, a környezetvédelmi besorolástól és az üzemelés fajtájától függ (benzin vagy diesel).
 

A regisztrációs adó kiszámításához ajánljuk ezt a linket: kalkulatorlap.hu/regisztracios_ado_kalkulator.html
 

Az átírási költség kiszámításához kattintson erre  a linkre:kalkulatorlap.hu/atirasi_koltseg_kalkulator.html
 

Az ÁFA törvényhez kattintson ide: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300110.TV

 

A járművek műszaki vizsgálatát az első forgalomba helyezés előtt kell elvégezni a Közlekedési Hatóság regionális igazgatóságánál.

Honosításról abban az esetben beszélünk, amikor a külföldről vásárolt autónak/motortnak van érvényes műszakija. Ebben az esetben a vizsgaállomáson honosítják az autót/motort így a jármű műszaki érvényessége megeggyezik a külföldi okmányon fellelhető érvényességi idővel.

Egyedi forgalomba helyezésről beszélünk, amikor az autó/motor nem rendelkezik műszaki vizsgával. Ebben az esetben egyedi forgalomba helyezés valamint műszaki vizsga is szükséges.

 

 

Elérhetőségek

  • +36-62/490940
  • baziskontrollkft@gmail.com

Nyitvatartás

H-P 7:45 - 16:15

Szécsi Norbert

  • 0670/3314465

Komáromi Attila

  • 0630/7430876

Bányai Péter

  • 0630/9155271